Thaeles Arbo breidt uit met Casemanagement

Met de komst van Patricia Slangen beschikken we sinds kort over een casemanager taakdelegatie/praktijkondersteuner bedrijfsarts met een BIG-registratie (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).
 

Voor de meesten is deze BIG terminologie wel bekend, maar wat betekent dit nu in de praktijk vergeleken met een collega casemanager zonder de BIG-registratie?


Het inzetten biedt namelijk specifieke voordelen die onze dienstverlening als Arbodienst verlener versterken:
 

  • Met medische bevoegdheden kan een BIG-geregistreerde casemanager zowel medische als arbeidsgerelateerde problemen behandelen. Dit bevordert een snellere re-integratie van werknemers door een directe koppeling tussen medische kennis en werk gerelateerde interventies.
  • De gedeelde medische achtergrond maakt de samenwerking met andere professionals binnen de arbodienst, zoals bedrijfsartsen, efficiënter.
  • Werknemers en werkgevers hebben vaak meer vertrouwen in de adviezen en beslissingen van een BIG-geregistreerde professional, wat leidt tot een grotere acceptatie van re-integratieplannen en verzuimbegeleiding. Dit kan weerstand verminderen en de effectiviteit van interventies verhogen.
  • De brede inzetbaarheid van een BIG-geregistreerde casemanager kan de noodzaak voor externe medische consultaties verminderen, wat niet alleen tijd maar ook kosten bespaart voor werkgevers. Dit maakt de dienstverlening van de arbodienst efficiënter en aantrekkelijker voor onze opdrachtgevers

Samenvattend verbeteren wij met een BIG-geregistreerde casemanager de kwaliteit en efficiëntie van Thaeles Arbo, wat leidt tot betere zorg en snellere terugkeer naar werk.